Una delegació de la CONFAVC viatja a París per a formar-se amb Vosin Malin pel projecte A-porta

28 set. 2017Acte

28 setembre 2018.- Una delegació de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) va viatjar a París per rebre formació sobre la gestió i el desplegament del projecte Vosin Malin que s’està desenvolupant a França per actuar sobre diferents aspectes domèstics en llars de risc social. Una formació que servirà posteriorment pel desplegament del programa A-porta a Barcelona.

El seu coordinador, Celso Pérez, i la gerent de la CONFAVC, Alba Gómez, van participar en una jornada de 10 hores a la seu social que Vosin Malin té a la Porte de la Villete, juntament amb altres persones que a França esdevindran també els coordinadors dels equips vigents.

Cal destacar que el projecte a Barcelona s’iniciarà a Ciutat Meridiana sota la batuta de la CONFAVC a l’octubre, i que ha comptat amb l’assessorament d‘IesMed, cooperativa que promou iniciatives d’economia social al Mediterrani. A França el projecte ja té una llarga experiència, desplegant-se a 8 municipis francesos com París, Courcouronnes, Ris-Orangis, Aulnay-sous-Bois, Grigny, Montreuil, Évry i Lille. Les previsions són que arribi  el 2020 també a les llars amb risc més vulnerables de Marseille, Lyon, Bordeaux, Nantes, Toulousse, Metz i Estrasburg. Això significaria actuar sobre el 20% de les persones amb exclusió social de tot França.