Primera reunió d’A-porta per a presentar el projecte al veïnat del barri tarragoní de Campclar

10 abr. 2017Reunió

Primera reunió amb entitats a Campclar

10 abril 2017.- Per tal d’explicar el projecte A-porta i buscar la complicitat del veïnat del barri tarragoní de Campclar, ahir una delegació de la CONFAVC formada per la gerent, Alba Gómez, i el vice-president de la cooperativa iesMed, Alfredo Vela, va desplaçar-se al Centre Cívic on més d’una vintena de persones representants de les entitats hi estaven aplegades, amb la complicitat de l’AV local.

A la trobada també es va explicar que el projecte es basa en el desplegament d’un equip dels mateixos veïns i veïnes de Campclar, que després de rebre una formació especialitzada, assessoraran, porta a porta, als seus veïns i veïnes sobre la pobresa energètica. Aquests veïns i veïnes són els “Picaportes”, habitants carismàtics del barri formats per a la missió desplegada al barri. La previsió és que  A-porta es desplegui al barri entre el juliol d’engany i el​ gener de l’any vinent. Les persones assistents van mostrar molt d’interès per la proposta i la van veure molt adequada  davant la vulnerabilitat social del barri. Així mateix se’ls va demanar la seva col·laboració per a fer difusió del projecte, i se’ls va explicar la necessitat que facin arribar perfils de possibles Picaportes des del seu àmbit associatiu, és a dir, persones solidàries i compromeses amb el barri.

Per aquest projecte la CONFAVC ,compta amb el suport de la Generalitat i està a l’espera de la resposta de l’Ajuntament de Tarragona, malgrat sí que ha rebut anterioment una acollida positiva. Cal recordar que A-porta està inspirat en una experiència francesa: Voisin Malin, que actua a diferents ciutats com París, Lille, Montreuil.