La tarifa de l’aigua baixa un 5% a l’àrea metropolitana de Barcelona

29 oct. 2019Aparició en premsa

Imatge: Pixabay

L’Àrea Metropolitana de Barcelona aprova la rebaixa del preu de l’aigua, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2020

29 d’octubre de 2019.- L’ajuntament de Barcelona ha anunciat l’aprovació definitiva d’un descens del 4,95% en la tarifa d’aigua potable que entrarà en vigor l’1 de gener del 2020.

En total, segons el consistori, sumarà un estalvi conjunt de 16 milions d’euros i beneficiarà 2,8 milions d’usuaris, dins de l’àmbit dels 23 municipis gestionats per Aigües de Barcelona. La proposta va ser presentada durant les comissions informatives de l’AMB d’ara fa uns dies i s’ha aprovat al ple de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta baixada de tarifa és la més gran de la història i s’emmarca en la línia de les successives rebaixes en el rebut produïdes en els darrers anys. De fet, sumant les rebaixes de l’anterior mandat i aquesta, la rebaixa total de les tarifes des del 2016 ha estat d’un 9%.

Els municipis beneficiats per aquesta mesura i amb gestió de l’aigua per part de l’empresa concessionària, Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l’Aigua (ABEMCIA) són Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

A efectes pràctics la ciutadania pagarà el 2020 aproximadament quasi 32 M€ menys del que haurien de pagar si no s’haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015, i si tenim en compte l’IPC acumulat des de 2015 l’estalvi ciutadà serà de 51,5 M€ l’any 2020.

L’AMB ha rebaixat la despesa formulada per l’empresa en diferents partides del servei, com ara l‘energia elèctrica, les assessories, els treballs de manteniment per a tercers i les partides de publicitat.