Els Picaportes i la seva tasca porta a porta, també presents als (Re) coneixements veïnals de la CONFAVC

13 nov. 2019General, Picaportes

Cartel dels (Re) coneixements veïnals del 2019, de la CONFAVC.

13 de novembre 2019.- Demà 14 de novembre els i les Picaportes del projecte A-porta de la CONFAVC rebran un agraïment per la seva tasca a l’acte de celebració dels (Re)coneixements Veïnals de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, que tindrà lloc a partir de les 17.30h a la seu de la CONFAVC, Rambla Santa Mònica, 10, Barcelona.

Els (Re)coneixements Veïnals anhela donar visibilitat a la innovació social i a l’aportació de benestar als barris gràcies a lluites i projectes que han impulsat les associacions veïnals, amb la complicitat a vegades d’altres entitats i moviments socials.

En aquesta tercera edició es van presentar 9 projectes comunitaris i 8 lluites veïnals i s’ha arribat a una participació rècord de 596 vots, en les votacions populars. Enguany ha estat una edició amb una àmplia representació territorial, ja que han arribat candidatures de Manresa, Terrassa, Sabadell, Badia del Vallès, Castelldefels, Mataró, Sant Joan Despí, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Barcelona.

A part dels Reconeixements, es farà la xerrada “El Cabanyal: 21 anys d’una lluita reeixida”, comptant amb persones representants de la Platafoma Salvem El Cabanyal, Premi Honorífic 2019.

Respecte A-porta, l’agraïment a la tasca de les persones Picaportes, que des que va començar el projecte  el 2016 ja han picat a la porta de més de 7.200 llars de tot Catalunya, vindrà de part del president de la CONFAVC, Jordi Giró.

L’acte, que estava proposat per 17 d’octubre, va ser posposat al 14 de novembre per la duresa de la Sentència del procés, amb l’agreujant, a més, que una de les persones del Jurat d’aquests (Re)coneixements, d’enguany, és en Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, com se sap sentenciat a 9 anys de presó.

Per aquest motiu també,  el veredicte del Jurat es va haver de deliberar a la presó de Lledoners, el passat 8 d’octubre, amb la resta dels membres del Jurat: el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls; la presidenta de Dones Balàfia Associació, Josepa Farreny; el president de l’AV Can Sant Joan, José Luis Conejero, i el president de la CONFAVC, Jordi Giró. (Programa pdf)