El projecte d’apoderament veinal A-porta compleix 5 anys arribant a prop de 18.000 persones

30 des. 2021Picaportes

Picaportes del barri d’Horts de Miró de Reus. 

13 desembre 2021.- El passat novembre de 2021, el projecte d’apoderament veïnal A-porta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i iesMed SCEL complia 5 anys des que es va desplegar al primer barri de Catalunya: Ciutat Meridiana.

El 19 de novembre de 2016 la Yolanda va donar el primer “toc de porta” del programa A-porta, essent així la primera Picaporta en endegar el programa a Ciutat Meridiana. Posteriorment 13 veïns o veïnes del barri van prosseguir amb l’acompanyament porta a porta a altres llars, amb l’objectiu de controlar els problemes d’eficiència energètica de les famílies i aconseguir reduir la pobresa energètica al barri. Llavors, A-porta tenia l’objectiu d’arribar porta-a-porta a 672 habitatges de Ciutat Meridiana per tal de fer un seguiment dels problemes d’eficiència energètica d’una manera personalitzada a les llars. Després d’una primera prova pilot, l’A-porta a Ciutat Merdiana va dur a terme tres fases més, fins a finals de 2020 i es va estendre als barris de Torre Baró i Vallbona de Barcelona.

Als barris de la Zona Nord de Barcelona, A-porta va arribar a picar la porta de 5.249 veïns i veïnes dels tres barris.
Des de 2016 A-porta ha arribat a prop de 18.000 persones. S’ha desplegat a 15 barris de 10 municipis:

1. Ciutat Meridiana (Barcelona)
2. Torre Baró (Barcelona)
3. Vallbona (Barcelona)
4. Can Peguera (Barcelona)
5. Campclar (Tarragona)
6. Horts de Miró (Reus)
7. Can Puiggener (Sabadell)
8. Can Mariner (Santa Coloma de G.)
9. El Centre (Santa Coloma de G.)
10. Rocafonda (Mataró)
11. Els Magraners (Lleida)
12. La Montserratina (Viladecans)
13. Ausiàs March (Gavà)
14. Ca n’Espinós (Gavà)
15. Can Calders (Sant Feliu de Ll.)

Les i els Picaportes han visitat més de 13.781 habitatges. Els han obert la porta més de 12.496 llars i han fet més de 6.000 entrevistes. Aquestes dades corresponen a la sumatòria dels barris dels quals ja es disposa d’informe final. Per tant, encara falten per comptabilitzar aquells barris en què s’està fent el desplegament: La Montserratina (Viladecans) i Can Calders (Sant Feliu de Ll.). I aquells que han acabat recentment i dels quals encara no es tenen les dades finals, com els de Gavà: Ausiàs March i Ca n’Espinós.