El 16 de desembre el Centre Cívic Montserrat Roig va acollir la primera trobada de dones del barri de Ca N’Anglada, una iniciativa impulsada pel projecte A-porta de Terrassa. Aquest primer encontre es va cristal·litzar després de dues reunions prèvies que havien fet les mateixes representants d’entitats de dones del barri amb l’horitzó que “les veïnes de diferents associacions es poguessin conèixer i establir ponts de col·laboració amb objectius compartits“, segons detalla Esther Lumière, coordinadora d’A-porta al municipi.

En l’encontre  hi van assistir una trentena de dones representants d’entitats com  ASCAF,  Dones Esperanza, el  Col·lectiu de dones de Ca n’Anglada, Dones del món, l’Associació de dones de africanes, l’entitat Cuidem Ca n’Anglada. També no hi van voler faltar part l’equip tècnic del Servei de Ciutadania i Migracions de l’Ajuntament de Terrassa; i la mateixa regidora del barri de Ca n’Anglada, Lluïsa Melgares.

Al llarg de la trobada, les dones de diferents col·lectius i entitats es van presentar  per explicar què fan cada una de les entitats en la qual pertanyen, convidant a les altres participants a sumar-s’hi. Paral·lelament també es va organitzar un racó amb “un mur participatiu” on tothom podia explicitar la seva opinió sobre dues preguntes dirigides : les inquietuds del barri  i si les veïnes se sentien segures.  Les preguntes, formulades en català, castellà, àrab i francès per animar a la participació sense barreres lingüístiques, van donar pistes sobre com “les veïnes habitaven el barri”. D’una banda, en les respostes es percebia un orgull de barri. D’altra banda, s’apuntaven preocupacions entorn l’educació pública, la neteja i civisme de l’espai públic, i la manca d’atenció en salut mental, sobretot per les necessitats creixents de la població adolescent.

Es va acordar seguir reunir-nos l’any vinent per a seguir treballant aquestes necessitats expressades”, conclou Lumière. L’any 2024, més trobades que van pinya!

Cal recordar que l’A-porta a Terrassa es duu a terme gràcies a l‘Ajuntament de Terrassa, que finança el projecte. I també és possible per l’estreta col·laboració i el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes de Ca n’Anglada, la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa i les entitats locals. 

A-PORTA

Rambla de Santa Mònica, 10, 3er
08002 Barcelona
932 688 980
serbarri@confavc.cat