El 36% del veïnat de Can Peguera està en atur: primeres dades de la Comissió de Seguiment d’A-porta

5 febr. 2018Reunió

Comissió de seguiment A-porta Can Peguera.

5 febrer 2018.- Dins del marc de la Comissió de Seguiment del projecte A-porta al barri de Can Peguera que es va reunir el passat 2 de febrer a la seu social de l’AV ja s’han anunciat les primeres dades del desplegament del projecte d’apoderament veïnal A-porta, que s’ha fet a 648 llars del casc antic. En els gairebé dos mesos del desplegament del porta a porta, les i els Picaportes ja han entrevistat el 40% de les 406 llars a les que han picat a la porta, arribant a concloure que un 77% de les persones entrevistades no coneixia el Pla de Futur. Les propostes de millora que ha fet el veïnat interrogat subratllen la necessitat de facilitar sobretot l’accés a l’habitatge i la millora de l’estat dels carrers.

Respecte de la radiografia laboral que també forma part de l’objectiu del projecte al barri, destaca el fet que un 36% de les persones en edat laboral estan sense feina. Una altra dada alarmant és que el 49% de les persones en atur no reben cap tipus de prestació. Pel que fa a les persones jubilades, el 99% ha respost que rep algun tipus de prestació però fins el 34% rep una quantitat que no li cobreix les necessitats bàsiques. 

La  comissió de seguiment del projecte A-porta al barri de Can Peguera s’ha fet a la seu social de l’AV del barri amb persones representants de la mateixa entitat veïnal de Can Peguera, del departament de model urbà de l’Ajuntament de Barcelona; del districte de Nou Barris, de Barcelona Activa, el Casal La Cosa Nostra, l’Agència de Salut Pública de Barcelona , el Pla Comunitari de Can Peguera, IesMed i la Fundació de la CONFAVC.