Barcelona ofereix una web perquè qualsevol persona pugui conèixer les ajudes a què té dret

20 des. 2018Acte

Web “Les meves ajudes” de l’Ajuntament de Barcelona. 

20 desembre 2018.- Una web de l’Ajuntament de Barcelona ofereix un catàleg per a conèixer les ajudes a què té dret qualsevol persona de la ciutat (barcelona.cat/lesmevesajudes). El simulador, creat el passat desembre, es troba en fase inicial i anirà incorporant noves ajudes, tant de l’Ajuntament de Barcelona com de la Generalitat i l’Estat. “Les meves ajudes” funciona de manera anònima i, en base a la informació introduïda, mostra quines ajudes es poden sol·licitar, així com una estimació de l’import, i enllaça amb els tràmits que cal seguir per demanar-les.

Algunes de les ajudes que s’inclouen a la web són: el fons extraordinari d’ajudes d’emergència social per a infants de 0 a 16 anys que atorga l’Ajuntament de Barcelona; les ajudes de menjador escolar; les rendes actives d’inserció per a aturats de llarga durada, víctimes de violència de gènere o persones amb discapacitat; la Renda Garantida de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; així com prestacions econòmiques diverses que tenen a veure amb el pagament de l’habitatge.

En total, sumades totes les administracions, existeixen més de 200 prestacions diferents. Per això, en una segona fase està previst incorporar-ne d’altres com són la targeta rosa, els bons socials de subministraments energètiques, les pensions no contributives, el subsidi de desocupació, les prestacions de la llei de dependència o el pla d’ajut al retorn per a persones emigrants, entre d’altres.
A banda de facilitar l’accés i augmentar la transparència al voltant de les prestacions públiques, l’objectiu és també desestigmatitzar la demanda d’aquestes ajudes, ja que qualsevol persona pot consultar la nova eina des de casa.