Índex elevat d’obertura de portes del veïnat de la Zona Nord de Barcelona en la darrera fase el 2018

11 des. 2018Picaportes

Equip de Picaportes de Zona Nord amb el seu coordinador.

11 desembre 2018.- Aquest mes de desembre s’està desenvolupant la darrera fase del 2018 del projecte A-porta desplegat a la Zona Nord de Barcelona (Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona). Durant la reunió de coordinació del passat 30 de novembre, el coordinador del projecte Celso Pérez va encoratjar els i les Picaportes a donar una última embranzida per tal d’acabar l’any amb unes xifres elevades de llars visitades i assessorades. A més, va destacar els importants resultats obtinguts fins ara a la zona pel que fa a l’obertura de portes del veïnat.

Recordem que, de les dades totals recollides als tres barris de Barcelona l’octubre d’enguany, els i les Picaportes han fet un total de 1.352 entrevistes, aconseguint que obrissin la porta 2.179 de les 3.097 llars visitades.
La tasca dels i les Picaportes en aquesta zona ha aconseguit donar solució a les llars amb problemes econòmics puntuals per afrontar el pagament de factures; assessorar el veïnat amb sobrecost a les factures o amb habitatges mal adaptats i facilitar informació a les llars amb hàbits de consum dolents.

Altres dades d’A-porta a la Zona Nord el mes d’octubre concloïen que:

  • Un 39% de les llars visitades a la Zona Nord de Barcelona pateixen vulnerabilitat energètica.
  • Un 21% de les llars visitades no estan adequades al fred i un 17% no ho estan a la calor.
  • La taxa de llars amb problemes relacionats amb consums energètics és d’un 41% i d’aquests, un 6% són llars que tenen els subministraments punxats.

Al gener de 2019, el desplegament d’A-porta a la Zona Nord de Barcelona començarà una nova fase fins a finals d’any.