Agbar signa un conveni amb la Fundació CONFAVC per desplegar A-porta a Ciutat Meridiana

10 oct. 2016Acte

Signatura entre la Fundació Confavc i Aigües de Barcelona.

10 octubre 2016.- El director general d’Aigües de Barcelona (AGBAR), Ignacio Escudero i el president de la Fundació CONFAVC, Jordi Giró, han signat aquesta setmana un conveni de col·laboració que estableix el compromís de l’empresa d’entrar com a partner, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, per a desplegar el projecte veïnal A-porta a Ciutat Meridiana.

Aquest programa comunitari inspirat en el francès Voisin Malinarribarà porta-a-porta a 672 habitatges del  barri i busca poder fer un seguiment dels problemes d’eficiència energètica i del percentatge de pobresa energètica d’una manera personalitzada a les llars d’un dels barris barcelonins més malmès per la crisi econòmica.

Escudero va avançar les «ganes de veure com avança el projecte» que arrencarà a inicis de novembre com a prova pilot a Ciutat Meridiana. Abans, Aigües de Barcelona donarà una formació especialitzada sobre eficiència hídrica a l’equip de veïns i veïnes que arribaran a les llars porta-a-porta, els i les Picaportes, i participarà en la Comissió de Seguiment – juntament amb l’Ajuntament de Barcelona- per analitzar la resposta del projecte a mida que es va desplegant al barri i ajustar el programa segons el feed-back de la realitat quotidiana.

Per la seva part el president de la Fundació veïnal Jordi Giró va destacar del projecte la seva vessant «d’empoderament del veïnat i de foment de la cohesió social»; ambdós objectius bàsics del moviment veïnal.

A la rúbrica també hi va assistir el vice-president d’iesMed, Alfredo Vela, cooperativa que va presentar el projecte francès a la Fundació CONFAVC i que ha assessorat entorn la viabilitat de desplegar-lo a Catalunya.