A-porta participa al VIè Congrés del Tercer Sector Social “Desigualtats socials, solucions locals”

20 nov. 2018Acte

Congrés Tercer Sector Social.

20 novembre 2018.- El projecte d’apoderament veïnal A-porta participarà demà al VI Congrés del Tercer Sector Social que té lloc els dies 21 i 22 de novembre de 2018 a la Farga de l’Hospitalet, sota el lema ‘Desigualtats socials, solucions locals’. La directora del projecte A-porta, Alba Gómez, serà l’encarregada de la presentació del projecte a l’espai “Speak Social Corner”, a partir de les 18h.  

El projecte veïnal A-porta ha estat escollit com una iniciativa innovadora, juntament amb 83 experiències avanguardistes més des del punt de vista de la intervenció social o en l’organització i gestió d’entitats del tercer sector. La directora d’A-porta explicarà als assistents les claus de l’èxit d’A-porta als barris a on s’ha desplegat (Campclar, Tarragona; Can Peguera, Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona, a Nou Barris, Barcelona), com són: l’apoderament veïnal, la millora de la qualitat de vida dels i les veïnes dels barris gràcies a l’assessorament porta a porta dels i les Picaportes -veïns carismàtics dels mateixos barris que informen el veïnat a casa seva-, l’acompanyament i empatia que transmeten entre les llars que visiten, entre d’altres.

El VIè Congrés del Tercer Sector Social comptarà amb una conferència inaugural, 2 grans col·loquis, 6 debats i un ampli ventall d’experiències innovadores del Tercer Sector Social. Com a novetat, el VI Congrés acollirà un espai tecnològic on s’hi presentaran les apps socials adreçades al Tercer Sector i diferents experiències d’innovació tecnològica per a les entitats socials. (Programa pdf)