Amb l’objectiu de promoure la implicació veïnal al barri de La Salut de Sant Feliu de Llobregat, i sota la crida “Veí, veïna, tu què aportes al barri” es farà una activitat participativa el proper dimecres 25 d’octubre a la tarda perquè el veïnat pugui expressar com millorar el barri a partir de quatre eixos temàtics: l’espai públic, la convivència, la seguretat i la participació comunitària. “Aquesta iniciativa del projecte A-porta s’ha impulsat ja que una seixantena de veïns i veïnes van demanar-nos en les entrevistes que fem porta a porta poder vehicular d’alguna manera les seves idees de com millorar el barri”, detalla Ainhoa Lorente, coordinadora del projecte al municipi.
Aquest “mur participatiu” es farà dimecres vinent 25 d’octubre a les 18:30 al Centre Cívic Tovalloles i anirà acompanyat d’un refrigeri.
Lorente destaca que promoure participació i implicació veïnal és un objectiu transversal d’aquest programa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que aquest municipi té dues missions principals: la detecció de la solitud no volguda i l’eradicació de la pobresa energètica. “En aquest dos àmbits s’ha fet molta feina”, i detalla que a través de 268 entrevistes reexides fetes al veïnat des de febrer, 61 llars han optat per canviar la potència elèctrica, cosa que els ha abaratit les factures, i 91 nuclis familiars han ajustat les despeses d’aigua. També l’equip de vuit Pica-portes -veïnes del barri- ha ajudat a 33 persones de sol·licitar el bo social elèctric. “A més, a un total de 172 persones han aconseguit incorporar nous hàbits de consum energètic a les seves llars”, afegeix Lorente i apunta: “hàbits que, sent molt senzills, tenen un impacte positiu a cada butxaca” .
Pel que fa a la solitud no desitjada, s’ha vehiculat un grup de 15 persones en aquesta situació que ara està fent suport emocional al Referent de Benestar Emocional del CAP de La Salut.
“Aquestes xifres reflecteixen la força del treball comunitari en la millora de les condicions de vida quotidianes de les persones”, detalla la coordinadora del projecte que coordina 8 Picaportes, veïnes del barri.
Cal esmentar que el projecte a Sant Feliu es desplega amb el partneriat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, el departament de Drets Social de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Aigües de Barcelona.