A-porta guanya el premi “Desafío RECI 2018-19 Diversity Advantage”

17 set. 2019Picaportes

Picaportes del barri Horts de Miró (Reus)

17 de setembre de 2019.- El projecte d’apoderament veïnal A-porta de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha guanyat la 2a edició del premi “Desafío RECI 2018-19 Diversity Advantage”, un reconeixement a pràctiques, projectes i iniciatives socials que han demostrat aprofitar millor l’avantatge i els aspectes positius de la diversitat. El premi, de la Red de Ciudades Interculturales (RECI), compta amb el suport de la Fundació Obra Social La Caixa i té l’objectiu d’ajudar tant a representants polítics, de la societat civil i del conjunt de la ciutadania, a canviar el paradigma mental sobre la diversitat i desvincular la seva consideració de conceptes relacionats amb “problemes” “conflictes” o “amenaces” i reforçar el seu vincle amb conceptes com “oportunitat”, “recurs” i “avantatges”.

La directora d’A-porta, Alba Gómez i l’adjunt de direcció, Celso Pérez, assistiran a la recollida del premi el proper 30 de setembre a Madrid. Un premi que no serà econòmic sinó que consistirà en visibilitzar les experiències més destacades, tant en l’àmbit local i estatal com internacional, a través de la participació en un esdeveniment organitzat pel Consell d’Europa, per fomentar la seva adaptació a altres territoris.

Els projectes que s’han presentat al guardó mostren com els resultats obtinguts han incorporat els principis interculturals i com aquests resultats s’han aconseguit gràcies a la diversitat, de manera que sense l’avantatge de la diversitat no hauria estat possible aconseguir-los.

La Red Europea de Ciudades Interculturales (RECI) és una agrupació de ciutats de diferents punts del territori espanyol compromeses amb l’impuls de polítiques de gestió de la diversitat basades en la interculturalitat.

Aquest és el segon guardó que aconsegueix el projecte d’apoderament veïnal A-porta, que el passat abril va guanyar la 5a edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Socialen reconeixement a les seves aportacions amb solucions innovadores a les problemàtiques socials actuals i amb una visió transformadora de la societat, una de les puntes de llança del projecte A-porta.