A-porta comença a Ciutat Meridiana amb una presentació al teixit associatiu del barri

10 set. 2017Reunió

Presentació a Ciutat Meridiana.

10 setembre 2017.- Fer un seguiment personalitzat per maximitzar l’eficiència energètica entrant porta a porta a les llars més vulnerables, i comptant amb la intervenció i complicitat de veïns i veïnes carismàtiques del mateix barri. Amb aquests punts forta arrenca el projecte social A-Porta que la CONFAVC – a través de la seva Fundació– desplegarà al barri de Ciutat Meridiana. I ho farà amb la complicitat de l’AV, i l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona i la companyia Aigües de Barcelona.

L’objectiu és fer un treball d’eficiència energètica personalitzat en unitats familiars en risc d’exclusió social, comptant amb un equip – els Picaportes– que seran veïns i veïnes del mateix barri que rebran una formació, i actuaran cas per a cas per a resoldre cada situació de vulnerabilitat i reduir els possibles casos de pobresa energètica.

Aquest 7 de setembre el projecte es va presentar a les entitats del barri de Ciutat Meridiana, en un acte coordinat per la CONFAVC, l’Ajuntament de Barcelona, i l’AV de Ciutat Meridiana, on hi van assistir una vintena de persones representants del teixit associatiu del barri, la regidora del Districte, Janet Sanz; i el president de la CONFAVC, Jordi Giró. També hi van estar presents persones representants d’Aigües de Barcelona, una de les empreses patrocinadores del projecte, i el vice-president d’IesMed, Alfredo Vela. La cooperativa IesMed s’ha encarregat de donar l’assessorament en termes de viabilitat econòmica del projecte a Catalunya i ha fet l’acompanyament estratègic, alhora que va ser la que va presentar el projecte a la CONFAVC en el seus inicis.

A-Porta és una adaptació del programa francès Vosin Malin, que actua a vuit territoris de la geografia de l’”Hexàgon” en el marc del pla de barris prioritaris definits pel Govern francès de l’Ile de France: Essone, la Seine-Saint-Denis, París i  Lille.